About me

About me

 

Mijn naam is Eric Mostrey, ik ben 58 jaar jong en woon in Leefdaal Belgiƫ. Ik ben getrouwd met Veerle en onze zoon Sam maakt ons gezin compleet.

 

Waarom deze website ? Mijn omgeving weet dat fotografie mijn passie is en vraagt me regelmatig of ze wat fotowerk van me kunnen zien. Dus vandaar.

 

Van waar de naam Emofoto.be ? Heel eenvoudig... het zijn mijn initialen en de verwijzing naar fotografie. Maar het is meer dan dat. Sport, waar vooral mijn interesse naar gaat, gaat gepaard met emoties. Het geluk van het winnen of de teleurstelling van het verlies liggen heel dicht bij elkaar.

 

Ik heb in het bijzonder interesse voor het wielrennen. Ik was 14 toen Eddy Merckx zijn eerste ronde van Frankrijk won. Heel Belgiƫ leefde toen in een roes. Hij won nadien nog 4 maal de ronde van Frankrijk en in het totaal 525 wedstrijden.

Maar het is niet dat alleen. Geen enkele sport is zo toegankelijk als het wielrennen . Alhoewel, sommige halfgoden laten zich vandaag afschermen door bodyguards. Spijtig, maar het kan blijkbaar niet meer anders.

Emoties tijdens Gladiatoren Run 2013

Het liefst fotografeer ik een wedstrijd van op de motor. Dan zit je midden in de actie. Geen enkele wedstrijd is hetzelfde ; een steeds wisselend parcours, andere renners en andere weersomstandigheden. Een beetje voorbereiding kan zeker geen kwaad. Dit vraagt mij soms meer tijd dan het fotograferen zelf.

 

Fotografen zoals Cor Vos, Graham Watson en vooral Tim De Waele zijn een enorme inspiratie bron. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun websites.

 

Fotografeer ik alleen wielrennen of sport ? Neen natuurlijk niet, maar toch wel liefst een onderwerp waar actie in zit. Heb je een interessante opdracht, aarzel dan niet om me te contacteren.

 

Veel kijkplezier.

Eric.